Hei, Olen Janika Järvenpää, vuonna 1989 syntynyt koiraharrastaja Keski-Suomesta, Korpilahdelta.

Perheeseeni kuuluu aviomieheni Jonni, lapset Linnea (2014) ja Sebastian (2012), sekä tällä hetkellä 10 koiran lauma. Basset artésien normand Helmi. rottweiler Käpy, kääpiöpinserit; Aune, Sylvi, Terttu, Tyyne, Ulla, Börje, Omar ja Romeo.

Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti koiranäyttelyitä.

Koirat ovat kuuluneet elämääni ja olleet intohimoni pienestä saakka. Ensimmäisen koirani sain 6 vuotiaana, kun pitkäkarvainen collienarttu "Missu" asteli lapsuudenkotiini. Sen jälkeen perheeseemme on kuulunut koiria, nyt jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Rottweilereita meillä oli vuosina 2007-2019. Neljän vuoden tauon jälkeen, syksyllä 2023 perheeseemme asteli rottweiler narttu Käpy.

Rottweiler on rotuna kohtalaisen suuri, joten perheenlisäyksen myötä aloimme katsella rotua, joka olisi kooltaan pienempi. Rottweilereiden kanssa eläneenä oli selvää että myös pienen koiran täytyy olla luonteeltaan reipas, väsymätön ja helppo perhekoira, joka ei jäisi hektisen arjen keskellä "jalkoihin". Rotuja pitkään tutkiskeltuamme löysimme juuri meille täydellisen koiran, kääpiöpinserin! Näppärän kokoinen, aktiivnen, iloinen, aina valmis - pienisuuri koira. Juttelin kasvattajien kanssa ja kävin näyttelyissä tutustumassa tarkemmin rotuun. Vuonna 2014 meille muutti ensimmäinen kääpiöpinserinarttu, Mildstream Bad Obsession, kotoisimmin Tyyne. Ja siitä saakka se onkin ollut menoa!

Voimakastahtoiset, black & tan väriset koirat ovat aina olleet minulle "se juttu". Kun taas mieheni Jonnin salainen haave on aina ollut metsästysrotuinen luppakorva. Kaikista ennakkoluuloistani huolimatta päätin tutustua metsästysrotuisiin koiriin. Pitkään selailin ja lueskelin erilaisista roduista, kunnes löysin joukosta valloittavan näköisen Basset Artésien Normandin ! Rotu on Suomessa harvinainen ja silloin kasvattajiakin oli täällä vain kaksi. Otin yhteyttä kasvattajaan, keskustelimme puhelimitse pitkään rodusta ja meidän toiveista koiran suhteen. Kiinnostus rotua kohtaan oli valtava, joten pääsimme kasvattajan luokse tutustumaan rodun yksilöihin ja siitä se sitten lähti. Ensimmäinen kolmivärinen syrjähyppy muutti taloomme vuonna 2016, Kaislan Tilan La Prince, kotoisasti häntä Prinssiksi kutsumme. Tämä rotu on osoittautunut mahtavaksi perhekoiraksi sekä harrastuskaveriksi. Avoin, rohkea, hyvin laumassa toimeentuleva, ihmisrakas BAN ei jätä ketään kylmäksi!

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin, allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen ja kennelnimi Forest Elite on myönnetty vuonna 2018.

Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä: Suomen Kennelliitto, Suomen koirankasvattajat ry, Suomen Bassetkerho ry, Suomen Kääpiöpinserit ry ja Keski-Suomen Kennelkerho ry.

Asumme Korpilahdella, taajaman ulkopuolella, omakotitalossa. Meillä on 1ha tontti, jossa koirilla on hyvin tilaa puuhastella. Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja, koiramme elävät normaalia arkea perheenjäseninä.

Tavoitteenani on kasvattaa pienimuotoisesti terveitä, ulkomuodoltaan rodunomaisia ja hyväluonteisia kääpiöpinsereitä sekä basset artésien normandeja.

Tervetuloa tutustumaan koirimme sovittaessa meille kotiin tai vaikkapa näyttelykehän reunalle.

Kerron mielelläni lisää myös puhelimitse sekä sähköpostilla.

Terveisin,

Janika Järvenpää